Gott och vällagat från Norrland

Med rötterna i den norrländska matkulturen och med stor kunskap om råvaror och tillagning utvecklar vi våra produkter. Vårt mål är att erbjuda Sveriges mest smakfulla färdigmat, som är så nära hemlagat man kan komma. Kvalitet och matglädje står alltid i centrum. Det ska smaka gott, se vackert ut och ha ett bra näringsinnehåll. Ett enkelt sätt att sätta guldkant på vardagen!

Höga kvalitetskrav
För att nå våra kvalitetsmål ställer vi lika höga krav på oss själva som på våra råvaruleverantörer. Vi använder endast de bästa råvarorna från utvalda leverantörer. Vi väljer svenskt och närodlat så långt det är möjligt. Efter tillagning kyls produkterna snabbt ner och packas med så kallad atmosfärspaketering. Det är en helt ofarlig livsmedelsgas som ger hållbarhet på mer än två veckor och bevarar såväl färskhet som smak.

Vi tillämpar HACCP-principen (Hazard Analysis Critical Control Point) för att säkerställa produktsäkerheten i vår produktion och att vi alltid uppfyller gällande lagar och riktlinjer.

Hur det hela började
Guldfisken AB började sin verksamhet under 1990-talet med traditionell fiskeverksamhet från orten Påläng i Kalix kommun. Snart började man förädla fiskråvaran till färdiga fiskrätter och såser.
Med tiden utvecklades en unik kompetens i att förädla fisk och fiskprodukter. Maten såldes dels via en egen butik i Påläng och dels genom direktförsäljning till butiker, företrädesvis i Norrbottens kustområde. Allt fler kunder upptäckte de fina rätterna och bolaget ökade stadigt sin produktionskapacitet.

Brett sortiment av färdigrätter
2002 flyttade Guldfisken in i förbutiken på Ica Kvantum i Luleå, med egen försäljning över disk. Framgången fortsatte och i december 2004 etablerade sig bolaget i Boden där man fick en större produktionsanläggning. Den ökade produktionen medförde nu möjlighet att bearbeta en allt större geografisk marknad.

Guldfisken har alltid varit starkt förknippat med fisk och skaldjur, men från 2012 erbjuder vi ett komplett sortiment av färdigrätter med allt från skaldjurslasagne till renskav med potatismos.
2014 togs nästa steg och sortimentet av både enportionsrätter och storpack för delikatessdiskarna utökades. Guldfisken Kök erbjuder nu ett brett sortiment med en smak av Norrland och levererar till butiker i hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Guldfisken Kök ägs idag av Nyhléns Hugosons, det ledande norrländska kött- och charkföretaget.
www.nyhlenshugosons.se